pondělí 16. září 2013

Card Hunter - dojmy

Když se dají do kupy geniální mozky, málokdy to dopadá špatně. Když se dají do kupy geniální nerdovské mozky, hroutí se vesmír a nerdstvu napříč světem vlhnou spodničky, či co to vlastně nosí místo pásů cudnosti. A já dlouho nic nenapsal, takže čtěte a buďte rádi, že to tu zatím nezavřeli.

Abych objasnil tu genialitu v CardHunter. Na její tvorbě se podíleli stejní lidé, jako na tvorbě kultovních her studia Irrational Games. Ano, přesně ti samí, kteří mají na svědomí takový Bioshock, či System Shock 2. Jmenovitě to jsou například Jonathan Chey, Joe McDonagh či Ben Lee. A o co že vůbec jde? Card Hunter patří k žánru zvanému jako RPCG - tedy Role Playing Card Game. Hra s typickými RPG prvky obohacená o herní mechanismy vyplývající z použití klasických kartiček tak, jak je známe třeba z Magic: The Gathering.

A nyní si k takovému konceptu přidejte nadsázku typickou pro výše zmíněné persony herní scény. Celá hra se odehrává v prostředí hráčů Dungeons & Dragons, hry u nás známé spíše jako Dračí doupě, či, chcete-li, dračák. Celé to vypadá děsně vtipně a příjemně (narozdíl od takového Unepic), na své si přijdou i hráči, kteří se s hrami podobného žánru nikdy blíže nesetkali.

Hra nedávno přešla z veřejné bety do finální podoby, byť s jistými porodními problémy - některým hráčům (třeba mně, ehm...) se nejde dostat dál než za první tutoriálovou adventuru. Na fóru však funguje brilantní technická podpora a veškeré problémy se okamžitě řeší. Abych tu jen nechválil a nepřechválil. Přechod z bety do hotové verze provází další nešvar a to kompletní vymazání postupu. Prozatím jsem nebyl participantem v tolika beta verzích, abych mohl tvrdit, jak moc (ne)ortodoxní postup přechodu to je, nicméně mým vymazleným postavám to rozhodně neprospělo.

Hra krom kampaně obsahuje i klasický PvP multiplayer, kde se s protihráčem utkáte na jedné mapě, tři postavy proti třem postavám. Postavy jsou, což je dle mého výborná volba, odlišné od postav, které používáte v single playerové kampani.

Jelikož článek má pouze zprostředkovat dojmy a celkovou atmosféru hry, ukončím ho zde. Více informací si ponechám do recenze na Battleforce.cz.

Mimochodem, musím připomínat, že to vše běží zdarma v prohlížeči?

Žádné komentáře:

Okomentovat