čtvrtek 15. prosince 2011

#stokliku

Hromadné hurá akce na Twitteru mě většinou nechávají chladným (krom #tittytuesday). Je tomu však týden, co se objevila výzva #stokliku. O co jde, k čemu je to dobré a k čemu by to mohlo být dobré?

Tato typicky negeekovská a přitom tak geekovská událost spočívá na tom udělat sto kliků za 6 týdnů. Prvotním impulzem byl tweet od @Hosiplan, který byl vyhecován k sázce, že neudělá za 6 týdnů sto kliků. Zde se opět ukázala síla Twitteru a spousta lidí včetně mě se toho chytla. Nakonec byla vytvořena webová aplikace #StoKliku, kde si formou jednoduchého deníku zapisuji, jak na tom jsem, a porovnávám svoje výkony vůči ostatním, a dnes byl vytvořen i twitter účet @StoKliku.

K čemu je podobná síť dobrá? I gave that bitch muscle, bitches love muscles! Asi tak, udělat sto kliků na jeden zátah je fajn věc a někde se to na vás projevit musí. Nejčastěji v partiích, které jsou jaksi sympatičtější v dívčích očích (případně v mužských, pokud jsi dívka či žena:). A samozřejmě i při dalších neméně praktických věcech. V čem ale tkví hlavní výhoda této akce?

Uděláte si návyk! Pokud tu někdo z vás, čtenářů, kouřil, či se jinak angažoval ve věcech, které vyžadují jistou míru závislosti, jistě ví, že k vytvoření návyku stačí strašně málo. A šest týdnů rozhodně málo není. Pokud si pravidelně dáte denně pár kliků, a nejde zde tak ani o to, zda vytyčené mety dosáhnete nebo ne, tak již po pár dnech se vám bude připadat, že k naplno a příjemně strávenému večeru potřebujete lehnout na zem a chvíli si zafunět.

Nakonec začnete zjišťovat, že stanovený cíl není nereálný a začnete se pídit po workoutech a cvičebních plánech. I v tom vám pomůže webovka www.stokliku.k74.cz, která vás odkáže na poměrně chytře sepsaný a efektivně vytvořený cvičební plán, díky kterému, pokud jej pevně dodržujete, jste schopni za šest týdnů naklikovat stovku!

Sto kliků je tedy chytrá akce, které fandím. A fandím všem, kdo do toho jdou s minimálně stejným odhodláním jako já, že vydrží šest týdnů každý večer funět čelem k zemi!


Na začátku článku jsem se o akci zmínil jako o typicky geekovské a přitom tak negeekovské akci. Vysvětlím. Není nic neobvyklého, že lidi neposilují, ale jen geeci se dokáží ve své vlastní motivaci vzchopit natolik, že si vytvoří vlastní mini-sociální síť, Twitter účet a poměrně živý #hashtag s nejnovějšími postřehy, radami a úspěchy.




Mimochodem, pokud pravidelně cvičíte, máte svoji motivační hudbu? Jakou? Pochlubte se v komentářích. ;)



4 komentáře:

  1. Díky za článek ;) Já si vždycky pustím http://youtu.be/dH7JBQ5cVRA

    OdpovědětVymazat
  2. Chase and Status, Deadmau5, Prodigy http://youtu.be/lwD1vQ_Gw2A

    OdpovědětVymazat
  3. Super clanok, presne si sa trafil do mojich myslienok a pocitov ;-) U mna to je takto:

    - cvicim rano a nie vecer
    - ziadna hudba, taky komfort mi nie je doziceny, ja som stastny ked sado mojho klikovania nepoji jeden z mojich dvoch dvojrocnych synov takym sposobom, ze ma zacne podliezat, co vacsinou znamena predcasne ukoncenie serie
    - mne robi spolocnost moj Samsung s Androidom a aplikacia od onehundredpushups.com, co tiez asi spravi len geek, ze ide cvicit kliky ale kupi si k tomu aplikaciu do telefonu :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Souhlasím, pěkný článek
    U mě http://www.youtube.com/watch?v=6dKQR2m-Xfs

    OdpovědětVymazat